Melissa
Melissa

"Ik liep drie dagen mee vóór ik mijn contract tekende"

Ze was nog net niet afgestudeerd, maar had wel al een job. Melissa Haenen koos heel bewust voor Ebema: een écht familiebedrijf, dicht bij huis. De sollicitatie was een heus parcours. “Maar het was het waard! Intussen ben ik zelfs al 2 jaren voorzitter van het feestcomité geweest”.

Melissa Haenen studeerde communicatiewetenschappen en ontdekte tijdens een stage haar interesse in sales. “En dus solliciteerde ik voor de functie van junior accountmanager. De reden? Ik was specifiek op zoek naar een bedrijf in de buurt. Dagelijkse urenlange files zijn niets voor mij. Ik kende Ebema niet, maar de jobomschrijving was boeiend. Na een eerste sollicitatiegesprek volgden er meer. Dat is blijkbaar de normale gang van zaken. Ze gaan hier niet over één nacht ijs.”

Drie dagen meelopen

“Vooraleer ik het contract ondertekende, heb ik zelfs drie dagen meegelopen in het bedrijf. Ik ging twee dagen op pad met een vertegenwoordiger en werkte daarna nog een dag op de binnendienst. Zo zag ik meteen wat de job écht inhield. Ik kreeg voeling met het bedrijf en de mooie producten. En ik leerde de collega’s al wat kennen. Op een aangename, vrijblijvende manier. Dat was een meerwaarde”, legt Melissa uit. “Ik kwam ook terecht in een team dat goed draaide. En waar mijn karakter perfect in past.”

Brooddoos verkopen

“Na het gesprek met de headhunter en de meeloopstage, had ik ook nog een gesprek met Sonja Kuypers, toen nog commercieel directeur en intussen CEO. Ik kreeg de opdracht om Sonja een brooddoos met Ebema-logo verkopen. Daar was ik niet op voorbereid! Maar ik heb bewezen dat ik ook kan improviseren, want even later mocht ik mijn contract tekenen”, verduidelijkt Melissa.

Een grote troef van Ebema? Hier zijn veel kansen, je moet ze gewoon willen grijpen.

Veel kansen

“Intussen ben ik overgeschakeld van de buiten- naar de binnendienst, als inside sales. In eerste instantie om iemand tijdelijk te vervangen, maar ik ben blijven hangen. Verkopen op de binnendienst past gewoon beter bij mij. Dat is nog zo’n troef van Ebema. Hier zijn veel kansen, je moet ze gewoon willen grijpen. Of ik mijn job graag doe? Absoluut. De inhoud is erg gevarieerd. De inkomende mailtjes en telefoons bepalen grotendeels het verloop van mijn werkdag. En de kick om een contract af te sluiten, blijft. De leuke collega’s zorgen ervoor dat de uren voorbijvliegen.”

Veelzijdige bij

Melissa is een manusje-van-alles. Ze werkt actief mee aan het Ebemagazine, het interne bedrijfsblad, en is actief in het feestcomité. “Die zijprojecten slorpen wel wat tijd op, maar je leert er veel meer mensen door kennen. We organiseren een personeelsfeest, een teamdag en een barbecue om het bouwverlof in te zetten. Ook het kerstfeest is een jaarlijks terugkerend evenement. Dat koppelen we aan diverse ludieke acties om geld in te zamelen voor een lokaal goed doel. Ik vind het fijn om me daarvoor te engageren. Het zorgt voor afwisseling”, gaat Melissa verder. “Ik had als kind nooit gedacht dat ik later in een betonfabriek zou werken. Maar ik kom elke dag met heel veel plezier. En ja, ik ben fier dat we de nummer één in onze sector zijn.”