Dario
Dario dienst logistiek Ebema

“Elke dag iets anders. Dát maakt het zo boeiend”

Dario Falconieri is gefascineerd door logistiek en deinst er niet voor terug om brandjes te blussen. Hij werkt intussen zo’n acht jaar voor Ebema. Momenteel zelfs als hoofd productieplanning ad interim. “Er is altijd de mogelijkheid voor iets nieuws. Door die afwisseling verveelt mijn job nooit. En de uren? Die vliegen voorbij!”

De sleutel tot succes voor tevreden klanten? De juiste materialen op het juiste moment op de juiste werf of in de juiste vrachtwagen krijgen. En liefst zelfs nog iets eerder. Dat vat de job van Dario een beetje samen. “Ik ben eigenlijk de schakel tussen de productie en de klanten”, legt hij uit.

Samenwerken

Ik controleer welke producten er waar en wanneer nodig zijn en houd de stock up-to-date. Dat betekent dat ik contact heb met heel wat collega’s: intern met de productie-ingenieurs, de koermeester, de boekhouders, de verkoopafdeling en extern met de werfleiders, de klanten, enzovoort. Dat vind ik fijn. Uiteraard is het soms druk, maar dat hoort er nu eenmaal bij”, verduidelijkt Dario.

Prioriteiten stellen

“In mijn job is het vooral een kwestie van prioriteiten stellen. Waar brandt het? Hoe verloopt de productie nog efficiënter? Welke hal is het meest geschikt voor die nieuwe productreeks? Hoe kunnen we stock creëren? Lopen we voor of achter op de planning? Veel nadenken, dus. Soms is het zelfs een beetje puzzelen, maar dat doe ik net graag”, legt Dario uit. “Zo’n productie up and running houden is een ploegsport! Niet altijd even makkelijk – het volledige team moet er staan – maar het geeft wel veel voldoening.”

Ebema is een plek waar ik mezelf kan zijn. Waar ik mijn ding kan doen. En waar ruimte is om je gedacht te zeggen.

Aangename werkplek

Dario komt graag werken. En daar zijn verschillende redenen voor. “Een werkplek is voor mij een plaats waar ik mezelf kan zijn. Waar ik mijn ding kan doen. En waar ruimte is om je gedacht te zeggen. Dat kan bij Ebema. Dat is ook de reden waarom ik na al die jaren nog elke ochtend met plezier naar Zutendaal rijd”, getuigt Dario. “Een andere reden is de bedrijfscultuur. Je kunt hier open communiceren. Zonder er doekjes om te winden. Ook de transparantie van de werkgever apprecieer ik enorm. We krijgen bijvoorbeeld elke maand de omzetcijfers te zien. Ebema wil vooruit. Net zoals ik, dus dat matcht.”