Saïd
said

“Dit werk geeft voldoening. En er is ruimte voor groei!’’

Vanaf dag één wist Said Ait Aadi dat hij goed zat. Intussen werkt hij al ruim elf jaar als arbeider bij Ebema in Zutendaal. “Je krijgt hier kansen om door te groeien. De jobinhoud is gevarieerd, de sfeer zit goed en er is veel respect. Ik startte als pakketteerder. Intussen ben ik doorgegroeid naar heftruckchauffeur en geef ik opleidingen.”

“Ik leerde Ebema kennen op een sollicitantendag. Tijdens de rondleiding zag ik duidelijk wat er allemaal op de verschillende afdelingen gebeurde. Ik vond het boeiend en even later zat ik al aan tafel voor een intakegesprek”, legt Said uit. “Ik had ervaring in de automotive sector. Dit was anders. De familiale bedrijfswaarden vielen meteen op, net zoals de drang naar innovatie en kwaliteit.”

Teamwerk

Said startte als pakketteerder in Hal 4. “Ik heb een tijdje nachtposten gedraaid, maar wisselende ochtend- en namiddagshiften liggen me beter. Die ruimte voor verandering is er. Flexibiliteit is hier geen hol begrip. En als je om een of andere reden een shift wil ruilen, kan dat. Daar hou ik van. Ook de relatie tussen de arbeiders, ploegbazen en managers zit goed. We zijn een team.”

Er zijn veel doorgroeimogelijkheiden. Bij Ebema doen ze er alles aan om de juiste persoon op de juiste plek te plaatsen.

Groeikansen

Doorgroeimogelijkheden? Die zijn er voldoende bij Ebema. “Ik werk nu als heftruckchauffeur in Hal 8 en geef opleidingen aan pakketteerders. Het is fijn om kennis te delen. Ik ben niet de enige, er groeien verschillende collega’s door naar andere functies. Ze doen er bij Ebema alles aan om de juiste persoon op de juiste plek te plaatsen”, legt Said uit. “Dankzij Ebema ben ik ook persoonlijk gegroeid. Ik werk zelfstandiger, communiceer constructiever en sta open voor verandering. Daar pluk je in je privéleven ook de vruchten van.”

Motivatiepremie

“De lat ligt hoog. Ebema levert topkwaliteit en zet fors in op optimalisatie. Veiligheid is een prioriteit. We krijgen een motivatiepremie wanneer we elkaar helpen om veilig en correct te werken. Mét onze persoonlijke beschermingsmiddelen natuurlijk. Een aanpak die aanslaat. Werkelijk iedereen draagt veiligheidsschoenen, helm, oordopjes en handschoenen.”

Nauw betrokken

Said is fier dat hij deel uitmaakt van de Ebema-familie. “Ik zetel in het feestcomité en engageer me graag. Ook na de uren ligt het verenigingsleven me na aan het hart. Ik ben nu eenmaal graag bezig, en hou ervan om anderen in beweging te krijgen. Zo heb ik jongeren gecoacht en werk ik mee aan een betere integratie voor vluchtelingen. Voor het Ebema-kerstfeest of de barbecue breng ik die mannen mee. We bouwen dan alles samen op. Dat zorgt voor een betere integratie en meer verantwoordelijkheidszin. Op die momenten verbindt beton letterlijk.”