voka ebema

SDG's: de universele duurzaamheidsdoelstellingen

De SDG's, of Sustainable Development Goals, zijn 17 mondiale doelstellingen die gericht zijn op het aanpakken van enkele van 's werelds meest urgente problemen. Ze hebben betrekking op cruciale aspecten van onze samenleving en ons milieu, en hun missie is het bevorderen van een rechtvaardige en duurzame toekomst voor iedereen. Deze doelen variëren van het beëindigen van armoede en honger tot het stimuleren van gezondheid, onderwijs, gendergelijkheid, schoon water, sanitaire voorzieningen, duurzame steden en gemeenschappen, en nog veel meer.

De SDG's fungeren als een universeel kompas, dat zowel overheden, bedrijven als organisaties aanmoedigt om concrete acties te ondernemen en bij te dragen aan een duurzamere wereld.

Het SDG Pioneer-Label is een krachtig bewijs van onze onwrikbare toewijding om duurzaamheid centraal te stellen in alles wat we doen. Het versterkt onze vastbeslotenheid om een betere toekomst te bouwen in overeenstemming met de VN-doelstellingen.

Livia Tasco - Duurzaamheidscoördinator bij Ebema

Pionieren met VCDO-traject Pioneer

Het VCDO-traject Pioneer bood Ebema de kans om haar duurzaamheidsinspanningen nauw te verbinden met deze 17 universele duurzaamheidsdoelstellingen. Dit heeft geleid tot extra erkenning, niet alleen van Unitar (United Nations Institute for Training and Research) en Cifal Flanders (Centre International de Formation des Autorités et Acteurs Locaux) maar ook van vooraanstaande instanties. Alex Mejía van Unitar prees de deelnemers van het traject voor hun inzet voor duurzaamheid en benadrukte het belang van hun bijdrage aan het realiseren van de SDG's.

Op 26 oktober had Sherri Aldis, vertegenwoordiger van het Regionaal Informatiecentrum van de Verenigde Naties (Unric), de eer om VN-certificaten uit te reiken aan alle deelnemers, waaronder Ebema.

sdg certificaat
Ebema streeft ernaar te voldoen aan de 17 SDG's van de Verenigde Naties.

Onophoudelijk streven naar impact

Dit SDG-Pioneer label en de erkenning van Unitar en Cifal Flanders vormen een kroon op het werk van Ebema in haar voortdurende inspanningen om een positieve impact te hebben op de maatschappij en het milieu. Met trots zet Ebema haar duurzaamheidsreis voort en blijft ze zich inzetten voor het realiseren van de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen en meer te weten te komen over onze duurzaamheidswerking.

Ontdek meer Nieuws