PERSBERICHT 10-06-2022: Patrick Bynens aan het roer van Ebema.

Na de succesvolle integratie van de marktleider in grootformaattegels Eurodal binnen de groep Ebema, krijgt Patrick Bynens de algemene leiding over alle vestigingen van de producent van hoogwaardige betonproducten. Patrick is de voormalige CEO van Eurodal, en lid van het directiecomité van Ebema. 

Hij neemt het roer over van co-CEO’s Sonja Kuypers en Bart Van Winkel. Bart Van Winkel heeft in onderling overleg besloten om het bedrijf te verlaten. Aan Sonja Kuypers is gevraagd om zich binnen de nieuwe organisatiestructuur toe te leggen op de verdere uitbouw van sales en marketing van de groep Ebema. Ebema telt drie vestigingen, heeft een omzet van 70 miljoen euro en stelt 270 werknemers tewerk.  

“Met Patrick Bynens kiezen we voor iemand die financiële expertise en ervaring op het vlak van procesinnovatie binnen de betonsector combineert. Bovendien is Patrick zelf familiale eigenaar van een bedrijf geweest. Hij weet dus hoe het is om in een familiecontext te werken.” aldus Ludo Panis, die Ebema jarenlang als familiale CEO leidde. 

Patrick Bynens: "Ik kijk uit naar mijn nieuwe rol en naar de samenwerking met de Ebema-familie. Ik ben ervan overtuigd dat Ebema alle troeven in handen heeft om de meest duurzame betonproducent van het land te worden. Ruimte verbeteren is onze slogan. En dat blijven we in ieder geval doen." 

“Met Bart Van Winkel en Sonja Kuypers aan het roer heeft Ebema de voorbije jaren stevige fundamenten gelegd op het vlak van o.a. HR, procesinnovatie en duurzaamheid. Beiden stonden ook mee aan wieg van het volledig nieuwe gevelstenensegment. Daar willen we nu verder op bouwen.” vult Stijn Panis vanuit de 3de generatie aan. “In de huidige context hebben we ervoor gekozen om onze managementstructuur te vereenvoudigen, en te kiezen voor één CEO met een sterk financieel-strategisch profiel: Patrick Bynens.” 

Patrick Bynens is nieuwe CEO van Ebema - 2022
Patrick Bynens is de nieuwe CEO van Ebema