Storingstechniekers
Onderhoud & techniek

Samen duurzaam ruimte verbeteren

Samenwerken, zorgen, vernieuwen, excelleren, respecteren: deze waarden drijven onze manier van werken en denken, die we bundelen onder de hashtag #duurzaamruimteverbeteren. Dat idee geven we samen vorm: met onze medewerkers, externe partners én zoveel mogelijk andere betrokkenen. Onze visie draait rond respect voor de natuur, hoop voor de planeet én … sociaal welzijn.

We springen dus niet alleen slim om met energie, water, afval en materialen. We werken ook structureel aan het welzijn van de mensen rondom ons.
 

WeBEMA duurzaamheid

Slim omspringen met grondstoffen en energie

Om de impact van onze missie te vergroten, werken we concrete doelstellingen uit rond duurzaamheid. Dat leidt tot specifieke actieplannen rond energie-efficiëntie, slimmer waterbeheer, maximale recyclage van materialen, afvalpreventie, CO2-reductie, de ontwikkeling van innovatieve verbeterprocessen, … Plannen die we systematisch in onze werking en processen integreren. Zo blijft duurzaamheid niet beperkt tot een trend of hype, maar wordt het een missie op lange termijn.

voka

Trotse laureaat van het VCDO-label

Vrijdag 15 september 2023 kwam Voka KVK Limburg naar de Concrete Lounge Zomerbar van Ebema in Zutendaal om daar alle laureaten van het VCDO-label van 2023 in de kijker te plaatsen. Zo ontvingen we uit handen van Limburgs gouverneur Jos Lantmeeters ons certificaat. Een bekroning voor 3 jaar hard werk. Want samen maken we het verschil. Door te starten met kleine stappen en het juiste doorzettingsvermogen te tonen. We blijven ons inzetten voor een duurzamere wereld door van Ebema een duurzamer bedrijf te maken. En dit label geeft ons een extra incentive om te blijven doorgaan in ons streven naar het verbeteren van ruimte. Op naar meer! 

Duurzaamheid een prioriteit maken. Dat is waar Ebema drie jaar geleden voor ging toen we in het Voka Charter Duurzaam Ondernemen-traject van Voka KVK Limburg stapten. Samen met Voka stelden we een VCDO-actieplan op. Een veelheid aan actiepunten werd hierdoor uitgewerkt en alle afdelingen zetten zich in functie van de 17 Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties samen in voor onze duurzaamheidsdoelstellingen.  

Elk jaar werden een verslag en presentatie aan de evaluatiecommissie voorgesteld. Waar konden we dan zoal over rapporteren? Onder meer over de laadinfrastructuur met 24 laadpunten die we plaatsten, over ons afvalbeheerplan, onze inzet voor meer biodiversiteit, de sensibilisatie rond waterbeheer, de duurzame partnerschappen zoals onze deelname aan het kennisnetwerk met B-rain Connect en zoveel meer… 

Nu kunnen we dan ook met trots zeggen dat we, dankzij de inzet van al onze collega’s, na het driejarige traject het VCDO-label behaalden. We zijn een ervaren ‘pioneer’ en plannen om het volgende jaar de stap naar ‘VCDO-ambassador’ te zetten. Het Voka Charter Duurzaam Ondernemen was voor ons het startschot om duurzaamheid structureel een plaats te geven binnen ons bedrijf. Zo blijven we scherp voor slimme en duurzame processen om onze materialen te produceren, vervoeren, verdelen en plaatsen.