Rock Werchter
Rock Werchter Ebema Edge Eco Solution

Ebema rockt in Werchter

… of waar Ebema_CustomConcrete en Ebema_CreativeLab elkaar ontmoeten. De verantwoordelijken van Werchter Park namen contact op met Ebema voor een maatwerkopdracht. Kabelgoten, but not as we know it... Echt iets voor ons Ebema_CustomConcrete team. Maar Werchter Park ontdekte wat Ebema nog allemaal kon, en ze kwamen al snel terug voor een creatieve grensverleggende sessie in het Ebema_CreativeLab. De duurzame Aviena Edge werd geboren; een nieuwe telg in de al grote Ebema-familie van waterpasserende oplossingen.

Flexibele eventlocatie

De weide van Werchter. De associatie met Rock Werchter is snel gemaakt. Maar Werchter Park wil méér zijn dan twee weken per jaar een festivalweide. Een flexibele eventlocatie bijvoorbeeld. Met een permanente infrastructuur die ervoor zorgt dat Werchter Park tegelijkertijd een evenementenweide én een landschapspark kan zijn. Een kwestie van de ruimte optimaal te gebruiken.

Een netwerk van kabels en wateropvang met elkaar verzoenen... Met een betonnen kabelgoot op maat, verweven boven het uitgebreide watercircuit.

Ondergrondse infrastructuur

Eén van de grote uitdagingen in de ontwerpfase van het landschapspark in Werchter was de ondergrondse infrastructuur. Een netwerk van kabels en wateropvang met elkaar verzoenen, dat vereist een goed doordachte aanpak. Om de permanente en tijdelijke bekabeling op een veilige en handige manier in de grond stoppen, liep Werchter Park in 2017 bij Ebema binnen. Wij vertaalden hun ideeën naar een betonnen kabelgoot op maat, verweven boven het uitgebreide watercircuit. Ebema produceerde voor dit project elke dag 25 à 30 grote kabelgoten van ca. 2,3 ton per stuk!

De kracht van beton

Tijdens de productie van deze goten kwamen de verantwoordelijken van Werchter Park, de aannemer en de landschapsarchitect op bezoek bij Ebema. En ze ontdekten de kracht van beton. Al vlug volgden er nieuwe gesprekken. Ze wilden een originele, creatieve, op maat gemaakte waterdoorlande verhardingen en modern straatmeubilair in architectonisch beton.

De Aviena Edge: Muziek in Werchter

Breng jij een bezoek aan Rock Werchter? Dan wandel jij ongetwijfeld over de nieuwste telg van ons Eco Solutions gamma: de Aviena Edge. De Aviena Edge bestaat uit een hoekig patroon, waarin je een M en een W kunt zien. Muziek in Werchter! Zware regenbuien krijgen de nieuwe Eco Solution niet klein. Het regenwater trekt in de grond zonder de hele inkom van het festival in een modderbad te veranderen. Bovendien is de bestrating stevig genoeg om zware vrachtwagens te dragen die tijdens de opbouw en afbraak van het festival over de weide rijden. En de rest van het jaar kan het gras weelderig groeien tussen de hoekige betonnen lijnen. Rock on!