Benjamin
Benjamin Ebema Rijkevorsel heftruckchauffeur

“Ik verzet tonnen werk op een dag. Letterlijk!”

Van de cosmetica- naar de betonsector. De switch was groot. Toch vindt Benjamin Tilleman het werk in de betonfabriek minder zwaar. “Het productaanbod is nagenoeg even gevarieerd. Maar slepen met dozen hoeft hier niét. Bij Ebema rijd ik uitsluitend met een heftruck.”

Op aanraden van zijn schoonbroer klopte Benjamin ruim tien jaar geleden in Rijkevorsel aan. “In eerste instantie voor een job in de nachtshift. Als interimmer. Ik verpakte betonproducten die mijn collega’s overdag maakten en reed ze naar buiten met een heftruck. Ik heb ook een tijdje als persoperator gewerkt. Dat lag me minder, ik heb die voeling met nat beton niet. Logistiek is mijn ding. Laat mij maar met mijn heftruck op de koer rijden! Muziekje op … en voor ik het weet zit mijn shift erop.”

Benjamin

Meedenken mag

Benjamin rijdt acht uur per dag met de heftruck op het terrein in Rijkevorsel. “Ik houd de koer proper, maak plaats voor grote bestellingen en zorg simpelweg dat alles op de juiste plek staat. En ik help de vrachtwagens laden. Ik zit de hele dag buiten. In de winter is dat aangenaam, want de heftruck heeft verwarming. In de volle zon is het soms minder plezant”, lacht Benjamin. “De goede band met de koermeester maakt veel goed. En ik mag meedenken, het is geen eenrichtingsverkeer.”

Ik mag meedenken, het is geen eenrichtingsverkeer.

Tonnen verzetten

“De productiecapaciteit ligt hoog. Dat betekent dat het ook op de koer erg druk is. Ik verzet – letterlijk – tonnen op een dag. Bijvoorbeeld als ik 180 jerseys (betonnen elementen die vaak bij wegversmallingen gebruikt worden, nvdr.) een andere plek moet geven”, legt Benjamin uit. “Ik doe dat graag. De waardering die ik van de vrachtwagenchauffeurs die komen laden krijg, is ook fijn. Een klein schouderklopje doet veel.”

Werk genoeg!

“Ebema is een goede werkgever. We blijven ons aanpassen aan de markt. En daar zijn we ook goed in. De bouw is sowieso al een solide sector, maar bij Ebema mag je echt zeker zijn dat er voldoende werk is. We blijven evolueren. Als iedereen al klinkers heeft, zoeken we iets anders. Zoals onze waterdoorlatende oplossingen.”