Piet
Piet Jeurissen magazijnier Ebema Zutendaal

“Van de productie naar het magazijn”

Via via hoorde Piet Jeurissen dat Ebema extra werkkrachten nodig had. Hij verliet de chemiesector en ging aan de slag in de betonfabriek. In eerste instantie als persoperator. Dat is intussen al ruim tien jaar geleden. Vandaag werkt Piet als magazijnier. Sinds vier jaar is hij actief als vakbondsafgevaardigde.

“Ik ben gestart als persoperator in Hal 9. Maar ik heb intussen al meerdere watertjes doorzwommen. Zo stond ik een tijd in voor de veroudering van betonnen klinkers en werkte ik als heftruckchauffeur. Na een interne sollicitatie kreeg ik in 2018 promotie tot magazijnier. Het is niet omdat je hier al werkt dat je zomaar een andere functie krijgt. Het was een volwaardig sollicitatietraject”, legt Piet uit. “Ik ben blij met die zet. Mijn dagen zien er nu heel anders uit. Ik werk bijvoorbeeld in vaste dagposten, niet meer in wisselende shiften. Dat past beter bij mijn gezinssituatie. Daarnaast heb ik veel meer contact met collega’s. Dat ligt me, ik ben nogal sociaal en heb die interactie nodig.”

4700 producten

In het magazijn is Piet samen met twee collega’s verantwoordelijk voor meer dan 4700 producten. “Van persoonlijke beschermingsmiddelen, tandwielen en lagers tot klein materiaal. Het aanbod is erg divers, maar wel goed gestructureerd”, legt Piet uit. “Het team is hecht. We hebben dezelfde interesses, dat klikt! En de jobinhoud is erg gevarieerd. De sfeer? Die is prima. We spreken soms ook na de uren af om iets te gaan drinken.”

Vakbondsafgevaardigde

Piet zetelt al bijna acht jaar in de vakbond. Sinds vier jaar is hij afgevaardigde. “Concreet ben ik een centraal aanspreekpunt. Hebben medewerkers vragen over het einde van hun loopbaan of de mogelijkheid om 4/5de te werken? Dan maak ik hen wegwijs. Daar kruipt uiteraard wel wat tijd in, maar ik krijg de ruimte om dat tijdens de werkuren te doen.”

Bij Ebema ben je een mens, geen nummer.

Grote menselijkheid

De hardheid van beton staat in schril contrast met de flexibiliteit van het management. “We zijn een echt familiebedrijf. Dat betekent dat er ook ruimte is om oplossingen te zoeken. Als je onverwacht de kinderen van school moet halen omdat je vrouw ziek is, is dat bespreekbaar. Die menselijkheid apprecieer ik enorm. Het bewijst dat je hier geen nummer bent.”