Gert
Gert Ebema Rijkevorsel maatwerk in gepolijst beton

“Ja, we verleggen grenzen. We streven altijd naar beter.”

Van vakantiewerker tot productieverantwoordelijke: Gert van Looy heeft verschillende watertjes doorzwommen. “Ik startte als machineoperator en heb door de jaren heen nog heel wat andere functies gehad. Ambitieus? Uiteraard. Ik heb die uitdaging nodig. Sinds 2007 ben ik productieverantwoordelijke. Dat is soms zwaar, maar zo haal je het beste uit jezelf.”

“Mijn job is heel gevarieerd. Ik controleer de kwaliteit aan de verschillende machines, maak planningen en pas ze aan, maar zet ook de juiste mensen op de juiste plek. Het volledige productiegebeuren, dus. Toch ben ik geen ‘manager’ die alleen maar zegt wat er moet gebeuren. Ik werk effectief mee. Zo krijg je het team veel beter mee.”

Sterk betrokken

Gert werkt op de afdeling CustomConcrete, waar het maatwerk vorm krijgt. “Die productie loopt de klok rond. En ik ben de eerste verantwoordelijke. Meestal ben ik om 8 uur in de fabriek, maar als het nodig is, kom ik vroeger. Eventueel zelfs op zaterdag. Soms volstaat het ook om gewoon een telefoontje te doen. Dan kunnen de mannen verder”, zegt Gert. “We werken met beton. Als je te lang wacht, is alles uitgehard!”

Gert

Elke keer anders

De afwisseling doet Gert deugd. “Ik heb dat nodig. Bovendien krijg ik flink wat vrijheid. Ik mag zelf naar oplossingen zoeken. Dat is een must als je continu naar beter streeft. We zitten ook in de maatwerkafdeling. Geen enkel afgewerkt product is hetzelfde. Elke keer opnieuw start je met een uitdaging. Zoals een volledig amfitheater in smooth beton. Dat vergt teamwerk van de ingenieurs, de tekenaars, de vormenbouwers en de productiearbeiders.” 

De sfeer in het team zit goed. Af en toe spreken we ook buiten de werkuren af.

Groepsgevoel

Gert leidt het maatwerk in goede banen en probeert tegelijkertijd ook om aandacht te hebben voor de sfeer in het CustomConcrete-team. “We hebben een gezonde mix van jong en oud, met heel wat harde werkers. Af en toe spreken we ook buiten de werkuren af. Om te karten of paintballen, bijvoorbeeld. Dat versterkt het groepsgevoel.”